2012. szeptember 18., kedd

Bor, mámor, kreativitás...


Nagyon egyszerű mégis igen dekoratív ötlet, akár egy romantikus vacsorához, akár az esküvői asztalra.

(Bárka kávézó átalkítás : készítette és kivitelezte: Intendo Stúdió)

Nem hiába az üvegek minket is megihlettek. Ennél a kávézónál az üvegek alját levágva lámpákat készítettünk belőlük, melyek a "Bárka" stílusú hangulathoz igen jól passzoltak. (További részletekkel majd egy későbbi bejegyzésben részletesebben szolgálunk.)


Dekoratív és egyben kreatív ajándék lehet egy ilyen plexiből készült gravírozott pohár tartó. Különböző betűtípusokat használva esetleg más színű plexiből más-más hatást érhetünk el. Maga az ovális forma is változtathat egyedivé téve ajándékunkat.


Ennél az asztali lámpássá alakított borosüvegnél egy egyszerű formára fújt üveget használtak. 



Nem tudtuk kihagyni ezeket a plottervágott számokkal ellátott üvegeket, amik akár egy esküvő játék részei lehetnek, vagy esetleg asztalszámként is funkcionálhatnak.


Ez a lézervágott  papírdísz bármilyen esküvői vagy fogadás asztalán megállná a helyét. 


Nincs ötletünk a születésnapi ajándékra? Nem tudjuk mit adjunk az ifjú párnak? Készítsünk egyedi mintájú üveg pólót. Egy-egy viccesen megválasztott felirat, egy dekoratív minta kedves ajándékká teheti  a legegyszerűbb borosüveget is. (Persze a jól megválasztott , miőségi bor sem utolsó..:))



Ez egy másik kreatív módja  borosüvegünk csomagolásának. A mint fába gravírozással készül. A feliratnak és a díszítésnek csak a képzelet szab határt.



Akár át is vághatjuk a fát  a mintával, így még érdekesebb hatást érhetünk el és a bort is láttatni engedi.


 És persze, hogy a dugó se vesszen kárba, készíthetünk belőlük kreatív ajtódíszt otthonunkba. Melyhez nincs másra szükség, mint egy vékony drótra, szalagra, igény szerint festékre és persze sok-sok dugóra...:)


Itt egy másik igen kreatív felhasználási módját láthatjuk a megmaradt borosüveg dugóknak. A köztük áttörő fény bármilyen vacsoraasztalt hangulatossá varázsol.


Ez az ötlet magáért beszél.  Nincs másra szükség, mint a kedvenc virágunkra és néhány szebb pohárra és gyertyára. Lepjük meg kedvesünket egy romantikus vacsorával, vagy használjuk az esküvői asztal ékeként.


Ezeknek a vázaként funkcionáló  üvegek tetejét egyszerűen levágták és lecsiszolták. Igen dekoratív és mégis egyszerű megoldás. (Ha elnyeri tetszését, a vágásban szívesen segítünk.)


Ezeknek az üvegeknek az alját vágták le, s tették ezekkel az egyszerű gyertyákkal dekoratív hangulatvilágítássá.


Hasonlóan az üveg alját levágva,   egy egysezrű karácsonyfa izzó beletéve érdekes hatást érhetünk el. Más-más megjelenést kölcsönöz ha különböző formájú és színű üvegeket alkalmazunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...