2012. szeptember 18., kedd

Bor, mámor, kreativitás...


Nagyon egyszerű mégis igen dekoratív ötlet, akár egy romantikus vacsorához, akár az esküvői asztalra.

(Bárka kávézó átalkítás : készítette és kivitelezte: Intendo Stúdió)

Nem hiába az üvegek minket is megihlettek. Ennél a kávézónál az üvegek alját levágva lámpákat készítettünk belőlük, melyek a "Bárka" stílusú hangulathoz igen jól passzoltak. (További részletekkel majd egy későbbi bejegyzésben részletesebben szolgálunk.)


Dekoratív és egyben kreatív ajándék lehet egy ilyen plexiből készült gravírozott pohár tartó. Különböző betűtípusokat használva esetleg más színű plexiből más-más hatást érhetünk el. Maga az ovális forma is változtathat egyedivé téve ajándékunkat.


Ennél az asztali lámpássá alakított borosüvegnél egy egyszerű formára fújt üveget használtak. 



Nem tudtuk kihagyni ezeket a plottervágott számokkal ellátott üvegeket, amik akár egy esküvő játék részei lehetnek, vagy esetleg asztalszámként is funkcionálhatnak.


Ez a lézervágott  papírdísz bármilyen esküvői vagy fogadás asztalán megállná a helyét. 


Nincs ötletünk a születésnapi ajándékra? Nem tudjuk mit adjunk az ifjú párnak? Készítsünk egyedi mintájú üveg pólót. Egy-egy viccesen megválasztott felirat, egy dekoratív minta kedves ajándékká teheti  a legegyszerűbb borosüveget is. (Persze a jól megválasztott , miőségi bor sem utolsó..:))



Ez egy másik kreatív módja  borosüvegünk csomagolásának. A mint fába gravírozással készül. A feliratnak és a díszítésnek csak a képzelet szab határt.



Akár át is vághatjuk a fát  a mintával, így még érdekesebb hatást érhetünk el és a bort is láttatni engedi.


 És persze, hogy a dugó se vesszen kárba, készíthetünk belőlük kreatív ajtódíszt otthonunkba. Melyhez nincs másra szükség, mint egy vékony drótra, szalagra, igény szerint festékre és persze sok-sok dugóra...:)


Itt egy másik igen kreatív felhasználási módját láthatjuk a megmaradt borosüveg dugóknak. A köztük áttörő fény bármilyen vacsoraasztalt hangulatossá varázsol.


Ez az ötlet magáért beszél.  Nincs másra szükség, mint a kedvenc virágunkra és néhány szebb pohárra és gyertyára. Lepjük meg kedvesünket egy romantikus vacsorával, vagy használjuk az esküvői asztal ékeként.


Ezeknek a vázaként funkcionáló  üvegek tetejét egyszerűen levágták és lecsiszolták. Igen dekoratív és mégis egyszerű megoldás. (Ha elnyeri tetszését, a vágásban szívesen segítünk.)


Ezeknek az üvegeknek az alját vágták le, s tették ezekkel az egyszerű gyertyákkal dekoratív hangulatvilágítássá.


Hasonlóan az üveg alját levágva,   egy egysezrű karácsonyfa izzó beletéve érdekes hatást érhetünk el. Más-más megjelenést kölcsönöz ha különböző formájú és színű üvegeket alkalmazunk.



2012. szeptember 9., vasárnap

Esküvői dekoráció

Intendo stúdió (saját tervezés és kivitelezés)

Kála ihlette szolid esküvői meghívó. A bézses szalag alatt fehér mintás pausz segíti elő a meghívó elegáns megjelenését.

Lézervágott fa, vagy papír névtábla. Természetközeli stílusú esküvőre ajánlom, a lakodalom után kedves emléktárggyá válhat. Bármilyen egyéb mintával is készülhet.


Lézervágott, festett fából készült dísz, mely akár pohár alátétként is szolgálhat.

                                                                                                              Intendo stúdió (saját tervezés és kivitelezés)

E meghívó elkészítésénél a fiatal pár kérése az volt, hogy egyszerre legyen természetes, ötletes és egyedi. Kívánságukat teljesítve egy bézses hátterű, ornamentikus mintájú meghívót készítettünk nekik. Egyediségét az iránymutató tábla, valamint a lézervágott fa monogram adja, melyet egy egyszerű spárgával rögzítettünk a meghívóhoz. Legnagyobb örömünkre a kis monogram másokat is megihletett, s az ifjú pár elmesélése szerint az esküvői tortán kívül egyéb hasonló mintájú nászajándékot is kaptak.


Ezek a kis lézervágott galambok, méltó kiegészítői lehetnének egy természetközeli stílust képviselő lakodalomnak.

Alternatív megoldás a hagyományos ültetőkártyák helyett ez a kis lézervágott papír rózsa. Az ifjú pár ízlése szerint tetszőleges mintából készülhet.

                                                                                               Intendo stúdió (saját tervezés és kivitelezés)

Ennél a meghívónál az ifjú menyasszony egy angolos stílusú meghívót álmodott. Egyszerre szeretett volna csíkokat és pöttyöket, elegáns megjelenést, szolid kis virágokat és rózsaszínes mályvás színt. 


Ez a különleges tortadísz lézervágott rózsaszín plexiből készült. Mindannyian ismerjük az érzést mikor fáj a szívünk megkezdeni egy gyönyörűen sikerült tortát. Így legalább a tortadíszt elrakhatjuk emlékbe.

                                                                                                     Intendo stúdió (saját tervezés és kivitelezés)     

Ennél a meghívónál egyszerű dolgunk volt, a fiatal pár 'Magyar Népmese' ihlette meghívóról álmodott. S egy kedves versszerű mesét is készített a megszokott esküvői sorok helyett. A dekorációnál a magyaros motívum megmaradt, de ott a hagyományos piros helyett mályva színt használtunk az ültetőkártyáknál és a pauszból készült menükártyák dekorálásánál is.


Ennél a meghívónál a lézervágás technikáját alkalmazták, s tették ezzel egyedivé ennek a szintén magyaros megjelenésű meghívónak a küllemét.

                                                                                                    Intendo stúdió (saját tervezés és kivitelezés)    

Ennél a meghívónál a fiatal pár egy 'természetes fát' szeretett volna. Ezzel a színes indás fával vittünk némi játékosságot a tervbe. Később az ültetőkártyákon és a pauszból készült menü kártyákon is ezt az indás motívumot alkalmaztuk, mely a zöldes dekorációval rendkívül jól harmonizált.


Egy kedves  lézervágott felirattal, nem csak a koszorúslányoknak köszönhetjük meg a részvételt, hanem a násznépnek, vagy az  örömszülőknek is kedveskedhetünk vele. Esetleg az ifjú párnak szánt nászajándékot is dekorálhatjuk így.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...